2014. augusztus 27., szerda

Testi méregtelenítés fogantatás előtt






Ahogy az újszülöttet is tiszta, szeretettel előkészített otthonba visszük haza a kórházból, úgy az embriónak is tiszta, méreganyagoktól mentes testben a legideálisabb megfogannia. A méregtelenítés mind az anyára, mind az apára vonatkoztatva nagyon fontos, hiszen kettőjükből fog megszületni egy új élet.
Szeretnék az alábbiakban ismertetni néhány természetes és egyszerű módszert, melyeket minden párnak érdemes lenne alkalmaznia gyereknemzés előtt:
A méregtelenítés célja, hogy minél kevesebb káros anyag legyen a szervezetben. Ennek két aspektusa is van: egyrészt minimálisra kell csökkenteni a bevitt méreganyagokat, másrészt segíteni kell a már bekerült, felhalmozódott méreganyagok kiürülését.
Kezdjük azzal, hogyan vihetünk be minél kevesebb káros anyagot testünkbe. Először is szokjunk le a káros szenvedélyekről: a dohányzásról, a drogokról és az alkoholról. Bizonyított, hogy a dohányos nőknél gyakoribb a koraszülés aránya és a fejlődési rendellenességgel született gyermekek száma, nem beszélve arról, hogy a baba is fogékonyabb lesz a káros szenvedélyekre. A férfiak esetében az ondó minőségét rontja a cigarettázás. Az alkohol sejtölő méreg, ezért a központi idegrendszeren keresztül az egész szervezetre kihat. Kedvezőtlenül befolyásolja a szexuális életet: hol túlfűtött nemi vágyat, hol pedig impotenciát okoz. Heti 1 dl vörösbor azonban az egészségünkre válik, annyit bátran elkortyolhatunk, de semmilyen más alkoholt ne engedjünk meg magunknak a méregtelenítés alatt! Ki szeretnék térni a gyógyszerfogyasztásra is, hiszen az is függőséget okozhat, és káros hatással lehet a szervezetünkre. Amennyiben lehetséges, térjünk át az alternatív, természetes gyógymódokra betegségeink kezelésénél, és hagyjuk el a gyógyszereket! Kérjük hozzá szakember segítségét!
Itt külön kiemelném a fogamzásgátló tablettákat, melyek bár napjainkban már alacsony hormontartalmúak, mégis megzavarják a természetes hormonegyensúlyt szervezetünkben. Még a pártalálás területén is félrevezethet bennünket szedésük, ugyanis a természetes szaglóösztönöket (melyek a megfelelő társ kiválasztásában igen jelentős szerepet játszanak) teljesen összezavarják. Ha gyermekáldásra vágyunk, mielőbb hagyjunk fel ezen készítmények szedésével még akkor is, ha nem azonnal szeretnénk még gyereket, vagy ha még nincs mellettünk a megfelelő társ!
A táplálkozásra vonatkozóan összességében arra kell odafigyelnünk, hogy elkerüljük az élelmiszeripar által előállított „rafinált”, kémiai anyagokkal kezelt élelmiszerek fogyasztását, valamint a fehér lisztet, fehér cukrot, félkész és mélyhűtött termékeket, tartósítószerekkel, ízfokozókkal, adalékanyagokkal kezelt, sós és zsíros termékeket. Emellett növeljük a nyers, friss, biológiailag minél tisztább ételek bevitelét: együnk sok zöldséget, gyümölcsöt, gabonát és magvakat. A szupermarketek helyett inkább a helyi piacon vásároljuk meg a fogyasztásra szánt élelmiszereket, és azokat nyersen vagy egyszerűen elkészítve (párolva vagy növényi zsíron átsütve) fogyasszuk. A helyes táplálkozás részletesebb kifejtését az „Egészséges táplálkozás a várandósság alatt” című részben fogom majd ismertetni.
Most pedig térjünk át a felhalmozódott méreganyagok kiürítését elősegítő módszerekre:
Először egy 6 hetes mustármag kúrát ajánlanék minden párnak, mely a bélrendszert és a vért tisztítja meg, valamint a szervezet anyagcseréjét természetes úton szabályozza. A kúrának hashajtó hatása nincs, azonban bő székletet eredményez, ugyanis a magvak emulziója kitisztítja a bélben lévő lerakódásokat. A fehér mustármagot gyógynövény- vagy bioboltban szerezhetjük be, fogyasztás előtt azonban öblítsük át vízzel egy szűrőkanálban. Minden nap nyeljünk le belőle éh gyomorra, egészben, rágás nélkül 1 csapott evőkanálnyit egy korty vízzel, valamint a főétkezések előtt is nyeljünk le belőle egészben 1-1 kávéskanálnyit szintén vízzel.
Ez alatt a 6 hét alatt fogyasszunk gyógyteát is, mely lehet készen kapható salaktalanító tea, vagy magunk is elkészíthetünk egy keveréket az alábbi módon: Vegyünk azonos arányban kökényvirágot, csalánlevelet, ezerjófüvet és kamillavirágot, majd jól keverjük őket össze. A keverékből forrázzunk le 1 teáskanálnyit 2,5 dl tisztított vízzel, hagyjuk 10 percig állni, majd szűrjük le. Naponta két csészével fogyasszunk belőle, étkezések előtt.
A 6 hetes kúra után következhet a máj méregtelenítése az alábbiak szerint: 1 héten át fogyasszunk minden nap éh gyomorra 2 mokkáskanál kurkumaport, ami kitágítja a májutakat. Ezután következhet a máriatövis kúra, mely során vagy olajat, vagy gyógyteát fogyasztunk. Amennyiben a máriatövis magolajat választjuk, mely minden gyógynövény- és bioboltban beszerezhető, úgy 3 héten keresztül minden nap nyeljünk le belőle egy mokkáskanálnyit (80 kg testsúly felett 1 teáskanálnyit) reggel éh gyomorra, a szájban a nyállal jól elkeverve. Amennyiben a gyógyteát részesítjük előnyben, úgy szerezzünk be máriatövis magot, és daráljuk át mákdarálón. 1 teáskanálnyi magot forrázzunk le 2,5 dl tisztított vízzel, hagyjuk lefedve 15 percig állni, majd szűrjük le. Naponta háromszor fogyasszunk belőle 1-1 csészével étkezések előtt, 3 héten át.
A tisztító kúrák során figyeljünk a napi minimum 2,5-3 liter tiszta víz bevitelére, hogy vizeletkiválasztó és húgyúti rendszerünk is tisztulhasson. Minden hétvégére iktassunk be szabadtéri programot a friss levegőn, kiránduljunk vagy biciklizzünk a természetben, hogy tüdőnk megtisztulását is elősegítsük. A méreganyagok távozását hatékonyan segíti az izzadás is, ezért sportoljunk rendszeresen és időnként járjunk el szaunázni!
Amennyiben sikeresen végigcsináljuk a fent bemutatott 3 hónapos tisztító kúrát, saját közérzetünkön, testünkön és lelkünkön is érezni fogjuk a jótékony hatást és a megtisztulást. Egészségtudatosabbá válunk, ami a várandósság alatt is nagy segítségünkre lesz. Egy egészséges, méreganyagoktól mentes, feltöltött szervezetben pedig egészen biztosan nagyobb eséllyel fog megfoganni egy új élet, és pici teste a legelső pillanattól kezdve egészséges lesz, hiszen megteremtettük neki a feltételeket hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése